ACT & ACT4kids

Wat is Acceptance and Commitment Therapy?

Er wordt wel eens gezegd dat ACT niet alleen een behandelmethode is, maar ook een levensvisie. In dit interview vertelt ACT therapeut Tim Batink, co-auteur van het boek ‘Time to ACT!’, over de theoretische achtergronden en de effectieve elementen uit de klinische praktijk.

Copyright 2012 ACT in Actie.

ACT voor kinderen en jongeren

Copyright 2013 Samsen & de Heus.
Copyright 2020 Steeman & Klomp.

Past ACT bij mijn hulpvraag?

Gemiddeld neemt een traject ACT of ACT4kids zo’n 10-14 individuele sessies van ongeveer een uur in beslag. Dit is inclusief intake en (eind)evaluatie.

ACT voor thuis

Natuurlijk ontvangen deelnemers aan ACT4kids materiaal waarmee kan worden geoefend. Een extra tip voor thuis is het prachtige boekje ’Het ACTieve avontuur’, geschreven door Loes Rolefes-Wesselink en Mai-Lin Droste-Stein, dat uitnodigt om als gezin (alvast) samen op ontdekkingstocht te gaan.

ACT & Creativiteit

Het fantastische boek van beeldend therapeut Sissel Langeveld is verschenen. Een gestructureerd naslagwerk boordevol uitgeschreven creatieve oefeningen met plaatjes en suggesties. Inspiratie voor wie creatief en ervaringsgericht aan de slag wil met ACT.

Copyright 2023 Langeveld.

Een persoonlijke favoriet is de overzichtsposter van ACT Auntie, die een humorvol inkijkje geeft in wat je met ACT te wachten staat. Kortom, ACT in een notendop!